Cultureel Koken

Jongeren komen een aantal weken bijeen om samen met een docent consumptieve technieken en iemand uit een cultuur die de Nederlandse multiculturele samenleving rijk is kennis te maken met de voedingsleer, achtergronden en eetgewoontes uit die betreffende cultuur.
  Er worden 8 groepen van 8 leerlingen gevormd die per groep 2 lessen van 2,5 uur krijgen. De eerste les is van meer theoretische aard en de tweede is praktijkgericht. Na de tweede les zal er gezamenlijk gegeten worden van hetgeen met elkaar bereid is. Zo maakt een deel van de groep kennis met het eten uit een andere cultuur. De cultuur wisselt per workshop.
  De verschillende groepen jongeren worden individueel beoordeeld en uit iedere groep worden er minimaal 2 kandidaten met de beste beoordeling geselecteerd om mee te doen met 2 masterclasses aan het eind van het project. Daaruit komen de 4 besten van elke groep bijeen voor een laatste masterclass. Tijdens de masterworkshop zal er eten worden bereid voor minimaal 60 personen die dit tijdens een culturele avond, omlijst met zang en verhalen (uit div. culturen) zullen nuttigen. De kandidaten krijgen allen een certificaat van deelname en de masterclass krijgt een extra nominatie.
  Doel is verschillende culturen kennis te laten maken met de eetgewoontes van andere culturen. Streven is zoveel mogelijk vegetarische en biologische producten te gebruiken tijdens de lessen zodat gezonde voedingsleer meegenomen wordt als doel op zich.
  Aantal leerlingen: 105. Duur:  15 weken