Samantha
Op een dag kwam er toevallig een verstandelijk beperkt meisje met haar moeder langs toen er een workshop gospelzang gegeven werd. Het meisje verschool zich letterlijk achter moeders rokken. Moeder vond de workshop heel leuk en vroeg haar dochter of ze het ook leuk vond. De docent zei tegen het meisje nog eens met haar moeder te komen en als ze het leuk vond, mocht ze gaan deelnemen in de groep. Ze hoefde niet bang te zijn, zei hij een week later, want de groep was zo groot dat een klein meisje toch niet op zou vallen in die menigte. Het meisje kwam keer op keer en raakte vertrouwd met de andere leerlingen. Ze zei dat ze best goed in Engels was en dit kon zij ook laten horen. Ze begon steeds duidelijker aanwezig te zijn en de schroom verdween zienderogen.
Er werd wat extra aandacht aan haar geschonken door de groep en er werd telkens 10 minuten aandacht aan haar alleen geschonken door de docent om zo haar competenties naar boven te halen en deze verder te ontwikkelen. Na tien weken werd haar gevraagd hoe ze dacht over een solonummer zingen onder begeleiding van de, haar inmiddels vertrouwde, zangdocent. Hierin stemde zij toe. Drie weken later zong Samantha in een ruimte met 500 gasten haar allereerste solo, op maat, op toon en met een goede uitspraak. Zij straalde na afloop.
Viviane
Viviane is een meisje van 10 jaar dat mee deed met de “Mini Do Yoy Think You Can Sing?”. Dit is een project voor de onderbouw van de basisschool waarin kinderen les krijgen en getraind worden met een zelf uitgezocht nummer mee te zingen. Als de kinderen al kunnen/durven zingen mogen ze het ook in karaoke-vorm doen. Vivi wilde meezingen met haar favoriete liedje van dat moment. Ze had best een aardige stem maar durfde geen karaoke en zong mee met een gezongen track. Ze werd uiteindelijk derde in de finale. In een following-up is haar aangeboden het liedje thuis nog eens te oefenen en dan alleen voor haar zangdocent te zingen met de muzikale begeleiding van de karaokeversie. Zoals de zangdocent al dacht ging dat best goed en hij heeft haar een aantal individuele zanglessen aangeboden. Er werd in die zes lessen veel meer uit Vivi gehaald dan dat zij (en haar moeder) voor mogelijk hadden gehouden. In het project Christmas Carols is zij dan ook gevraagd mee te doen als een soliste met koorachtergrond van andere kandidaten. Dit heeft zij gedaan en het publiek en zijzelf waren zeer enthousiast. Zij wil nu graag meedoen met de musical die op de musicalschool ingestudeerd gaat worden.
Maral
Maral was 13 jaar oud toen ze meedeed aan Do You Think You Can Sing? 2011. Ze is wat je noemt een natuurtalent. Met haar is volop aan de slag gegaan met o.a. technische (zang)vaardigheden. Ze won glansrijk de finale en was door haar innemende gedrag een voorbeeld voor vele andere kandidaten. Ze heeft blijvende vriendschappen overgehouden aan Do You Think, anderen geënthousiasmeerd verder te gaan en is nog steeds betrokken bij onze vervolgtrajecten en kleinere projecten als “De Mini Do You Think You Can Sing?” (6 t/m 10 jaar) en Christmas Carols. Ook is zij een goede ‘van mond tot mond’- reclame voor onze projecten bij haar in de buurt en werft ze ieder project weer een aantal kandidaten. Maral zit nu op de TheaterHAVO/VWO en schittert in meerdere producties van het Hofpleintheater.
Disha
Op 22 januari 2009 kwam Dishanya Suraisha Soekhoe ter wereld en ik was toen al verbaasd wat een stemgeluid zij bij zich droeg. Dat zij nu al zangles heeft, verbaast mij dan ook niets. Ik ben dan ook blij met meester Naylan die zo zijn best doet om haar stem nog mooier te laten klinken zodat iedereen van haar stem kan genieten. Disha kan nu ook verschillende klanken herkennen in een lied en kan nu ook goed toon houden als zij zingt. Dit alles heb ik te danken aan meester Naylan die met liefde veel aandacht aan de kinderen besteedt. Daarbij ben ik supertrots dat Disha de eerste prijs heeft gewonnen met de “mini do you think you can sing”. Ik hoop dat ze nog lang onder begeleiding van meester Naylan haar zangontwikkeling mag voortzetten.
Wij zijn de C.I.V.I heel erg dankbaar voor de deskundige begeleiding!
Radha Rampersad,
moeder Disha