Jeugdfonds Cultuur/Kinderhulp

Wat is het?

Gratis zangles voor jongeren uit gezinnen met onvoldoende financiële middelen. Een serie van zangworkshops in een tijdsbestek van 12 maanden (één jaar). Leerlingen hebben in samenspraak met de docent een aantal lessen afgesproken in privé-of groepsverband.

Doelstelling

Competenties ontwikkelen, zangkwaliteit aanbrengen en de omgeving hierin laten meedelen.

Projectduur

Voor de duur van 12 maanden op afspraak

Doelgroepen

Deelnemers: jongeren tussen 4 en 21 jaar

Inhoud van het project

De Stichting Cultuur is voor Iedereen, het Jeugdfonds Cultuur en de Stichting Nationale Kinderhulp werken samen om leerlingen die graag zingen of willen leren zingen de gelegenheid te geven dit te doen op een afgesproken tijdstip.

De deelnemers krijgen zanglessen in een lokaal bij hen in de buurt of op een nader aan te geven locatie.

De jongeren krijgen zangtechnieken aangeleerd door professionele zangdocenten die gaan kijken op welke manieren zij in die weken de verschillende competenties van de jongeren kunnen ontwikkelen. Bij de één kan dat solozang zijn en bij de ander samenzang. Bij de starters worden de basisprincipes van zang bijgebracht Bij de gevorderden ligt de nadruk meer op podiumpresentatie en zangontwikkeling voor gevorderden. Er wordt gewerkt met de vernieuwende Complete Vocal Technique , een zangtechniek die tot snellere resultaten leidt.

De Stichting Cultuur is voor Iedereen! is al jaren succesvol en heeft vele jongeren geënthousiasmeerd om te zingen en de competenties, die zij op zanggebied hebben, meer inhoud te geven. In de afgelopen jaren was dit het geval in Vlaardingen, Delfshaven, Schiebroek, Hillegersberg, Feijenoord en in het buitenland. Een aantal jongeren werd zo enthousiast dat zij zich hebben opgegeven voor professionele opleidingen of zijn de zangwereld in gegaan.

Doel van het project

Het doel is de jeugd, van wie de ouders een dusdanig inkomen hebben dat ze niet zo gemakkelijk de zanglessen kunnen bekostigen, een kennismaking en/of ontwikkeling in zang te geven. Er kan gewerkt worden naar een zangoptreden, maar alleen als de leerling dat zelf wil !

Werving deelnemers en financiering

De leerlingen kunnen zich aanmelden via een intermediair van hun school of via een andere leerling die al les heeft die de leerling in contact brengt met de stichting (te bereiken op telefoonnummer: 06-41391429). Daarna zal er een intakegesprek plaatsvinden.

Stichting Cultuur is voor Iedereen i.s.m. het Jeugdfonds Cultuur zullen de leerlingen en ouders vragen of ze akkoord zijn met de deelname voor een cursusjaar waarvoor ze zich moeten inschrijven. Daarvoor zijn de namen, geboortedata en adressen nodig van de betreffende leerlingen. Dit om het Jeugdfonds Cultuur, waar een aanvraag gedaan zal worden om dit project te bekostigen, inzicht te geven waar de leerlingen vandaan komen en hoe oud zij zijn. Op deze manier kunnen de zanglessen gratis aangeboden worden.

Aanmelden: telefoonnummer 06-413914 e-mail: ddebaan@telfort.nl