Do You Think You Can Sing?


 

Do You Think You Can Sing? is een jaarlijks terugkerend zangcontest om jongeren de kans te geven te leren zingen en hen tegen elkaar te laten ‘battelen’. Het is vergelijkbaar met zangwedstrijden als ‘Idols’ en ‘X factor’, alleen is Do You Think You Can Sing? meer gericht op de ontwikkeling van de kandidaten dan op het wedstrijdelement.


Het verloop


Allereerst vindt er een werving- en selectieronde plaats. Iedereen is welkom bij deze audities. Er wordt een aantal jongeren uitgekozen om door te gaan naar de voorrondes. Tijdens deze voorrondes zullen zij zelfgekozen nummers ten gehore brengen en hierbij gecoacht worden door een professionele zangdocent.

Tijdens dit traject heerst er een toegankelijke sfeer, maar wel  georganiseerd op een manier dat de jongeren ijverig te werk gaan en  gestimuleerd worden om verder te groeien. De kandidaten gaan  respectvol met elkaar om en geven elkaar de ruimte om zich te  ontwikkelen. De afvallers uit de voorrondes blijven participeren in de zangworkshops voor een gezamenlijk koorlied. Dit wordt tijdens de spetterende finale ten gehore gebracht, waarbij elke kandidaat twee nummers zing. De eerste, tweede en derde prijs bestaan o.a. uit professionele studio-opnames.


De lessen worden door professionele docenten gegeven en er is een nazorgtraject voor talentontwikkeling met verdere begeleiding.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *