ASHANTI: Winnares Do You Think You Can Sing? 2014

Voor het vierde jaar op rij werd het talentenfestival ‘Do You Think You Can Sing?’ voor jongeren van 12 tot 21 jaar uit Delfshaven gehouden. Na een voorronde en een halve finale  werd op vrijdag  11 juli de finale in het Cultuurhuis
Delfshaven aan de Mathenesserdijk gehouden.


 

Voor de finale hadden zich tien meiden geplaatst die niet alleen de verschillende rondes hadden overleefd maar ook tussen de rondes door zangworkshops hadden gevolgd bij zangdocent Naylan Heiland. Samen met Dimitri de Baan was hij ook verantwoordelijk voor de organisatie van het festival.


 

Op 29 juni om 19.00 was het zover en stonden de kandidaten klaar om hun zang en presentatie te tonen in
het sfeervol ingerichte theater. Presentator Frank Moore opende en een deskundige jury beoordeelde de
finalisten, die elk twee nummers brachten, op zang, presentatie en uitspraak. Twee  avonden ervoor was er overigens ook een finale in het Cultuurhuis te bewonderen. Tien kinderen tot 12 jaar namen deel aan de mini DYTYCS waar Helen als winnares uit de bus kwam.


De grote finale werd gewonnen door Ashanti, tweede werd Elgeline en op de derde   plaats eindigde Lakisha. Zo werd een prima finale met veel zangkwaliteit in      aanwezigheid van  een zeer enthousiast publiek succesvol afgesloten.

 


Bijzonder is ook dat alle finalisten uitgenodigd zijn om in 2014/2015 deel te nemen aan een musical-achtige theaterproductie georganiseerd door de stichting ‘Cultuur is voor Iedereen! ’ i.s.m.het Cultuurhuis Delfshaven. Deze productie is gericht op de herdenking van 75 jaar begin van de Tweede Wereldoorlog waarbij zang, dans en andere kunstvormen centraal zullen staan en dat  in 2015 door de stad zal trekken! Een geweldige gelegenheid voor deze jongeren om hun talenten verder uit te breiden.