Iedereen kan zingen! finale

Afgelopen vrijdag is een nieuwe reeks Iedereen kan zingen! succesvol afgesloten met een spetterende finale. Het spektakel werd gehouden in het RCTh en de zaal zat vol met ouders en andere fans van de kandidaten. 20 jonge talenten hebben hun best gedaan in de finale in de hoop in de prijzen te vallen. Maar ook degenen die net niet in de prijzen zijn gevallen hoefden niet te lang te treuren: zij gaan verder met zingen en zullen zangles blijven krijgen in deze groepsformatie. Ook kregen zij allemaal een presentje en wat lekkers mee naar huis.


 

Omdat de jury het zo lastig vond om uit alle talenten de beste drie te kiezen, is er een uniek besluit genomen: er zijn vier kandidaten in de prijzen gevallen in plaats van de gangbare drie. Één kandidate heeft een enorme groei doorgemaakt en wist iedereen zo te raken met haar nummer, dat zij de eervolle ‘SuperÉén’ is geworden: Romaissae. Zij zong het nummer ‘How long will I love you?’ van Ellie Goulding. Dit nummer paste perfect bij haar stem en dat hoorde ook de jury.


De ‘normale’ eerste prijs is gegaan naar het Nederlandse meisje dat ontzettend leuk Spaans kon zingen: Erica. De jonge Jilaysa heeft de tweede plek weten te veroveren en Hajara heeft met haar ‘All of me’ de derde prijs in de wacht weten te slepen. De jury was zeer tevreden met het niveau en heeft met moeit de top drie samen kunnen stellen. Dit gebeurde terwijl het publiek kon genieten van een optreden van meester Naylan. Vanuit het publiek zijn er erg veel positieve reacties binnengekomen en ook de kinderen zijn van plan verder te gaan met zingen bij Cultuur is voor Iedereen!.