Rotterdamse Senioren kunnen zingen

Dat kunnen ze zeer zeker wel en dat hebben de deelgenoten van dit project bewezen! ‘Rotterdamse Senioren kunnen Zingen’ is met veel animo en succes begonnen en nog steeds lopend op de Heulbrug, de Statenhove, Wijktrefpunt Coolhaven en De Kolk. In totaal zijn er 92 participanten geweest die hun vocale kunsten en interpretatievermogen hebben zien groeien. De lessen vinden plaats op de maandagmiddag en -avond, de dinsdagmiddag- en avond en op de woensdagmiddag.


 

Er wordt gedifferentieerd lesgegeven op niveau en gehoor gegeven aan de wensen: de één wil zich het liefst verdiepen in de wereld van de gospel, de ander brengt graag wereldmuziek naar voren, de ene groep wil zich vooral berusten op de verschillende zangtechnieken en de anderen willen gewoon graag zelf zoveel mogelijk zingen. De groepen zijn op deze manier ingedeeld, zodat er gericht kan worden ingegaan op de muzikale wensen van het individu.


 

De reacties zijn lovend te noemen. Sommigen zijn al hun hele leven bezig geweest met zingen en musiceren en hebben nu pas echt het gevoel gekregen les te krijgen en te zingen op een manier die hun aanstaat. Wat een compliment! Ze zien er naar uit door te groeien en wij zien er naar uit ze daar een veilige plek voor te blijven bieden.