Uitvoering Christmas Carols 2015 

Op 18 december jl. heeft de langverwachte kerstuitvoering van de Christmas Carols plaatsgevonden. Het was een zeer geslaagde avond met lovende kritieken, van zowel het publiek als de deelnemers.


Het publiek betrad de zaal van het Rotterdams Centrum voor Theater die volledig in het teken stond van Kerstmis en erg warm en sfeervol aangekleed was. Er was gekozen om de zangers en zangeressen niet op een verhoging te plaatsen, om zo een intiemer sfeer te creëren. Het publiek was zo opgesteld dat telkens een aantal zitplaatsen om een tafel heen stonden, met op de tafel een prachtig versierde kandelaar.


Er werd een verhaal verteld, over een arme jongen die nog nooit wat van de kerstman had gekregen maar door zijn grote en nederige hart uiteindelijk overladen werd met cadeautjes. Op bepaalde punten in het verhaal kwam het speciaal voor kerst samengestelde koor naar voren en bracht zij prachtige liederen ten gehore. Het grote koor bestond uit verschillende leeftijdsgroepen die allen afzonderlijk van elkaar les gehad hebben (groep basisschoolkinderen, groep adolescenten en groep senioren). Het doel was om alle leeftijden op een subtiele manier met elkaar te verbinden en de saamhorigheid voorop te stellen. Dit is zeer voorspoedig verlopen. Gezamenlijk en met hier en daar een solo hebben zij een waar kerstconcert gegeven, bestaande uit traditionele nummers en hedendaagse kerstliederen.


Na het knallende ‘All I want for Christmas is you’ werd het kerstconcert met een daverend applaus afgesloten. De geur van een heerlijk diner vulde de zaal en de eerste borden werden uitgeserveerd. Het publiek en de participanten kregen een heus kerstdiner, bestaande uit verschillende kleine hapjes en heerlijke pasteitjes. Een wijkbewoner en tevens moeder van één van de leerlingen, had zelfgebakken cakejes als toetje meegebracht, die erg goed in de smaak vielen. Al met al waren de reacties van de toeschouwers over deze avond enorm lovend. Toeschouwers hebben hun hoop uitgesproken dat er een vervolg komt op dit sterke en gezellige kerstconcert, en ook de leden van het koor zouden geen nee zeggen tegen een jaarlijks terugkerend evenement. Wordt vervolgd…