Worden wat je wil

Het project ‘Worden wat je wil” had als doel om competenties te ontwikkelen bij basisschoolleerlingen uit de kring Rotterdam-West tot Vlaardingen-Oost met betrekking  tot het verbeteren van de uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal d.m.v. schrijfvaardigheids- en zangoefeningen  waarbij de ontwikkeling van artistieke competenties gestimuleerd en gebruikt worden met het thema:  Worden wat je wil van de Kinderboekenweek 2021  met daarbij een duik in de geschiedenis van oude  beroepen uit hun stad of in Nederland in relatie met het heden.                   De zanglessen hebben de focus op het stimuleren van presentatievaardigheden voor diegenen die zich op aan andere manier dan schrijven willen uitdrukken over het onderwerp

De lessen vonden plaats van medio september tot de tweede week november 2021 .   

De workshops werden in principe gegeven op  dinsdag-t/m donderdagmiddag  van 15.15-17.30 uur en op woensdag -en donderdagavond tussen 18.00 tot 20.30 uur. Regelmatig kwam het voor dat er op andere tijdstippen les gegeven moest worden door ziekte of quarantaine.

Alles verliep redelijk op schema al hadden sommige groepen iets meer tijd nodig door lesuitval zodat we een uitloop hadden van ruim 2 weken.  De, bij elkaar, 172 deelnemers kregen op verschillende scholen en een wijkcentrum les in groepjes waar afstand gehouden kon worden tot de docenten.

De samenwerking met alle partners is goed verlopen. Iedereen heeft met enthousiasme haar of zijn inzet getoond en dat overgebracht naar de jongeren. De locaties waren goed te gebruiken en beschikbaar volgens afspraak.

We merkten dat inzet leidt tot  vooruitgang en die vooruitgang tot het overbrengen van de interesse voor schrijven, reflecteren en zingen d.m.v. het thema “Worden wat je wil”

Al met al was het een  geslaagd project te noemen ondanks de beperkingen die de coronapandemie met zich meebracht Het was een mooie aanleiding om denken, schrijven , geschiedenis en zang te introduceren en promoten bij jongeren die normaliter niet uit zichzelf participeren in een culturele activiteit.