Gister heeft een aantal jeugdige solisten die bijeen zijn gebracht door zangdocent Naylan Heiland en het Jeugdcultuurfonds aan Delfshaven laten zien welke talenten zij in huis hebben. De participanten zijn kinderen die eerder hebben meegedaan aan een pilot of aan een ander project van CIVI en een zodanig grote groei hebben doorgemaakt dat hen een plaats is aangeboden in een voorprogramma bij Podium Grounds, zodat zij hun ontwikkelingen kunnen delen met de andere deelnemers en de inwoners van Delfshaven. Podium Grounds is gevestigd in het World Music and Dance Centre (WMDC), waar het prominente conservatorium Codarts lesgeeft in wereldmuziek aan studenten afkomstig uit landen van over heel de wereld.


Er heerste een enorm spontane en gezellige sfeer onder de deelnemers. Zij hebben een prachtige prestatie neergezet en er erg van genoten. Het publiek was zeer onder de indruk van het heersende hoge niveau van de kinderen, die varieerden in leeftijd van 6 tot 14 jaar. De spontaniteit en de durf van de kinderen spatten van het podium. De technieken die de docent met hen had behandeld waren mooi terug te horen en de groei die zij hebben doorgemaakt was duidelijk hoorbaar.


Het was een geweldig leuke middag met enorm veel variatie en verbindingen die zijn gelegd. Enorm veel dank gaat uit naar Grounds en het Jeugdcultuurfonds!