Uitvoering Grounds!

Gister heeft een aantal solisten en groepen die bijeen zijn gebracht door zangdocent Naylan Heiland aan Delfshaven laten zien welke talenten zij in huis hebben tijdens het zangspektakel ‘Delfshaven Zingt!’. De participanten zijn zangers/zangeressen die eerder hebben meegedaan aan een pilot of aan een ander project van CIVI en een zodanig grote groei hebben doorgemaakt dat hen een plaats is aangeboden bij Podium Grounds, zodat zij hun ontwikkelingen kunnen delen met de andere deelnemers en de inwoners van Delfshaven. Podium Grounds is gevestigd in het World Music and Dance Centre (WMDC), waar het prominente conservatorium Codarts lesgeeft in wereldmuziek aan studenten afkomstig uit landen van over heel de wereld.


Er heerste een enorm spontane en gezellige sfeer onder de deelnemers, die allen varieerden in leeftijd. Zij hebben een enorme prestatie neergezet en er erg van genoten. Het was een soort concert geworden, waarbij de kinderen voor de pauze hun stemgeluid konden laten horen en de ouderen na de pauze.


 

Er heerste een enorm hoog niveau onder de kinderen. De spontaniteit en de durf van de kinderen spatten van het podium. De technieken die de docent met hen had behandeld waren mooi terug te horen en de groei die zij hebben doorgemaakt was duidelijk hoorbaar.


 

Nadat alle kinderen waren geweest, werd er een pauze gehouden waarbij er heerlijke hapjes werden geserveerd. Er was voor ieder wat wils. Na de pauze waren de jongeren en senioren aan de beurt. Er waren ook twee groepsnummers, die door alle jongeren en ouderen samen werden gebracht. ‘Lean on me’ was het eerste groepsnummer. Dit klonk heerlijk ontspannen en koor en solist wisselden elkaar mooi af met het vragen van de ene groep en het antwoorden van de andere. Het tweede nummer was ‘Why tell me why’ van Anita Meijer. Dit was een spetterend vervolg op het eerste groepsnummer. Het was een mooie verbinding om de jongeren en senioren samen deze nummers ten gehore te laten brengen. Het publiek bemerkte op deze manier dat er wel degelijks een brug te leggen valt tussen de ouderen en de jongere generatie.

 


 

Het was een geweldig leuke avond met enorm veel variatie en verbindingen die zijn gelegd. Enorm veel dank gaat uit naar Grounds!


Klik hier voor een stukje van het nummer ‘Why tell me why’!