Gister heeft een aantal solisten en groepen die bijeen zijn gebracht door zangdocent Naylan Heiland aan Delfshaven laten zien welke talenten zij in huis hebben tijdens het zangspektakel ‘Delfshaven Zingt!’. De participanten zijn zangers/zangeressen die eerder hebben meegedaan aan een pilot of aan een ander project van CIVI en een zodanig grote groei hebben doorgemaakt dat hen een plaats is aangeboden bij Podium Grounds, zodat zij hun ontwikkelingen kunnen delen met de andere deelnemers en de inwoners van Delfshaven. Podium Grounds is gevestigd in het World Music and Dance Centre (WMDC), waar het prominente conservatorium Codarts lesgeeft in wereldmuziek aan studenten afkomstig uit landen van over heel de wereld.


Er heerste een spontane en gezellige sfeer onder de deelnemers, die allen varieerden in leeftijd. Zij hebben een enorme prestatie neergezet en er erg van genoten. De middag had het concept van een soort concert, met daarin een wedstrijdelement voor de kinderen om het spannend te houden. Degenen die de grootste inzet hebben getoond en de meeste groei door hebben gemaakt, zijn beloond met een eerste, tweede of derde plaats.


Er heerste een enorm hoog niveau onder de kinderen. De spontaniteit en de durf van de kinderen spatten van het podium. De technieken van de zangmethode Complete Vocal Technique die de docent met hen had behandeld waren mooi terug te horen en de groei die zij hebben doorgemaakt was duidelijk hoorbaar.


Nadat een deel van de kinderen was geweest, werd er een pauze gehouden waarbij er heerlijke hapjes werden geserveerd. Er was voor ieder wat wils. Na de pauze kwam er ook een aantal groepsnummers aan bod, waarbij de senioren, jongeren en kinderen allen tezamen kwamen. Het was een mooie verbinding om de jongeren en senioren samen deze nummers ten gehore te laten brengen. Het publiek bemerkte op deze manier dat er wel degelijk een brug te leggen valt tussen de oudere en de jongere generatie.


Het was een geweldig leuke middag met enorm veel variatie en verbindingen die zijn gelegd. Enorm veel dank gaat uit naar Grounds!